петък, 24 февруари 2012 г.

Plum crumble

Ето го и моя крамбъл със сливи


‎1 кг сини сливи
250 г брашно
125 г краве масло (на стайна температура)
5 с. л. кафява захар
125 г лешници (натрошени)
1 есенция ром
кората от 1 лимон



 Сините сливи се разполовяват и се подреждат в тава с вътрешната част нагоре. Приготвя се ронлива смес (тесто) от маслото, брашното, захарта, лимоновата кора и есенцията ром. Тестото се разпределя върху сливите. Десертът се пече на 220 градуса за около 15–20 минути.

За гарнитура може да добавите малко сметана.

Много е бърз и лесн! Става невероятно вкусен! И е идеален за неделните следобеди! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Възникна грешка в тази притурка

You might also like this

Общо показвания