петък, 16 март 2012 г.

Какво да сготвим през уикенда?


За пролетния уикенд ви предлагам една интересна и лесна рецепта с полъх от Индия.



Продукти:

500 гр. ориз
500 гр. пилешко филе
1-2 тиквички
1 червена чушка
1 гл. лук
2 моркова

Подправки:
сол
магзаноз
розмарин
куркума
мащерка




Начин на приготвяне:

Сваряваме ориза отделно във вода (съорношение 1 чаша ориз : 3 чаши вода) и малко сол.
Междувременно запържваме пилешкото месо на хапки в горещ тиган, добавяме сол и розмарин. Пържим и задушаваме едновременно, докато пилето стане със златист цвят.
Измиваме и нарязваме зеленчуците на едро. В отделен тиган загряваме зехтин и сотирараме морковите, лукът, чушката и тиквичките. Добавяме подправките - сол, магданоз, куркума (характерна подправка от индийската кухня) и мащерка. Зеленчуците не трябва да се препържват, хубаво е да останат леко хрупкави и свежи.





Сервираме в три кръга - оризът в средата, пилешките хапки около него и накрая зеленчуците.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

You might also like this

Общо показвания