сряда, 7 март 2012 г.

Guacamole Dip

Съществуват множество рецепти за приготвяне на гуакамоле, които се отличават по различните райони, по използваните добавки, подправки, а също и по степента на нарязване на съставките.
Освен авокадо, основни съставки в гуакамоле са сок от лайм или лимон, домати, различни чушки, червен лук и чесън.
Традиционно гуакамоле се поднася с царевичен чипс (tortilla chips), но може да се консумира и с всякакъв друг вид чипс или с хляб като дип-сос.

Ето и моята рецепта

Продукти:

2 броя авокадо (зряло)
1 по-голям домат
1 червена чушка
1/2 глава червен лук
магданоз
зехтин
лимонов сок
сол







Начин на приготвяне:

Обелете авокадото и смачкайте с вилица добре. Нарежете и добавете лука, нарязан на много дребно. Нарежете само външната част на домата – без сърцевината, за да не се разводни – на тънки парченца и прибавете. Можете да използвате и пасатор, ако искате да стане по-фин сосът.
Подправете с магданоз, лимонов сок, зехтин и сол – разбъркайте добре.
Сервира се с тортийя чипс, крекъри или препечени тънки филийки.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Възникна грешка в тази притурка

You might also like this

Общо показвания