четвъртък, 19 декември 2013 г.

Домашни Коледни Висулки от солено тесто

Днес ще ви покажа как може да си направите сами оригинална коледна украса от солено тесто, Рецептата е лесна, а на вас ви остава само да се развихрите! :) 
Рецептата е: 1 в. чаша брашно, 1/2 в.чаша сол, 1 суп. лъжица олио, 1/2 в. чаша вода. Може да добавите и малко лепило С200 за повече здравина. 
След като забъркате тестото, разточете го и изрежете от него коледните фигурки. Можете да използвате вече готови шаблони за сладки или просто различни кръгли форми от капачки. След като сте готови с изрязването, поставяте по една малка кибритена клечка в дупките на висулките, за да не се запълни отворът, докато съхне. Оставяте ги да изсъхнат на много слаба температура във фурната или ги наредете отгоре върху парното. :)Когато са готови, идва истинското забавление - оцветяване и декориране с най-различни материали. 
Тук няма как да сбъркате, просто отпуснете фантазията си и се наслаждавайте! 

Надявам се да сте харесали нашата идея и да направите сами своята уникална украса за коледните празници. Заниманието е подходящо и за работа с деца. 

Ако решите, можете да ни пишете и да ни изпратите своите резултати на zgoneva@yahoo.com! Не се знае, за най-креативните може да има и изненади! :)  

Весели празници от 
НА ТАВАНА! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

You might also like this

Общо показвания